#1 2015-07-02 07:39:27

stal

Administrator

Zarejestrowany: 2014-03-24
Posty: 51
Punktów :   

[SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

Apocalypse chess bot on www.playok.com

WORK ON WINDOWS XP/VISTA/7 [IN WINDOWS VISTA / 7 MUST SET THE THEME BASIC WINDOWS]

1. Set the path to the file AquariumBookAdapter.exe in robot.ini
2. Open ABAGu.exe and load engine chess (Option Browse). Select OK in ABAGu.exe
3. Go to www.playok.com/en/chess/ and open the table to play
4. Open file playok.exe
5. Press "ESC" key after finished games to restart



BOT WORKS ONLY ON ONE COMPUTER SINCE CHECKING ID MOTHERBOARD/HASH/CPU
IF YOU TRY TO OPEN THE BOT ON ANOTHER PC BOT CLOSE THE WINDOW
TO OPEN THE PROGRAM MUST HAVE OPEN WINDOW OF GAMES CHESS


SYSTEM SETTINGS TO BOT:

https://s31.postimg.org/bi6ja65hn/SET_THE_THEME_BASIC_WINDOWS.png


https://s32.postimg.org/q9imkumwl/Aquarium_Book_Adapter.png


https://s31.postimg.org/fj3vau4wb/WINDOWS_GAME_1.png


https://s31.postimg.org/evhj4uq1n/WINDOWS_GAME_2.png


========
DOWNLOAD
========

Offline

#2 2015-12-14 20:14:03

adi

Użytkownik

Zarejestrowany: 2015-12-14
Posty: 1
Punktów :   

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

beznadziejny ten program bo pomy z nim remisuja lub nawet wygrywaja

Offline

#3 2015-12-15 19:03:03

stal

Administrator

Zarejestrowany: 2014-03-24
Posty: 51
Punktów :   

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

To jest demo, ale ty jak widzę nie przeczytałeś nagłówka, więc na przyszłość zacznij to robić zanim się zaczniesz się rzucać. Demo ma ustawione dla silnika, najniższy czas na analizowanie, nie obsługuje książek, brak pondera, brak opcji manewrowania ustawieniami silnika. Wersja demonstracyjna służy po to żeby przetestować program przed zakupem czy działa na twojej konfiguracji systemowej.

Offline

#4 2015-12-16 15:09:04

Ark223

Użytkownik

Zarejestrowany: 2015-11-06
Posty: 4
Punktów :   

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

Nie warto stworzyc takiego proga, ktory by obslugiwal okno Fritza i kurnika? Skoro Gonza potrafil takiego stworzyc do reversi, to do szachow tez powinno.

Offline

#5 2015-12-16 16:33:22

stal

Administrator

Zarejestrowany: 2014-03-24
Posty: 51
Punktów :   

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

Tworzenie pliku który przenosi ruchy z fritza mija sie z celem, bo nie każdy ma go zakupionego, dodatkowo fritz trochę waży, nie każdy będzie chciał go pobierać nawet z torrent-a scrackowanego. Jeżeli już by coś takiego robić to już lepiej żeby przenosił ruchy z winboard, który ma taką samą gamę ustawień dla silnika jak fritz o ile nawet nie lepszą, jest darmowy, waży raptem kilka mega, a książke łatwo można podpiąć przez AquariumBookAdapter. Fritz to czysta komercja i tyle, a jego popularność to głównie to, że reklamują go znani szachiści oraz można nim grać na playchess  w pokoju dla progów automatycznie. InternetChessKiller, Admax, Apocalypse są zbudowane na ogólnodostępnym kodzie źródłowym winboard z tymże InternetChessKiller został strasznie okrojony z opcji jakie posiada winboard min. Ilość wątków dla silnika, cache dla procesora czy syzygy itp. Uważam osobiście że nowy autoplay powinien być bez zbędnych dodatkowych programów obok kurnikowego okna takich jak fritz czy winboard,  a więc co za tym idzie nowy bot powinien używać jako gui kurnikowej planszy tak jak InternetChessKiller, Admax czy Apocalypse. Co do Gonza/Kurasa jestem praktycznie pewny na 100% że nie zrobi bota do szachów, a świadczy o tym chociaż to, że jakby miał coś zamiar robić już by dawno się odezwał, a gdyby nawet chciał to czekało by go trudne zadanie, bo musiałby zrobić bot który działa ma Windows 7/8/8.1/10 tak jak Apocalypse ponieważ to już nie te czasy jak pięć lat temu że albo ktoś miał Windows XP albo 7, choć te 8.8.1 w sumie można pominąć, bo teraz większość osób ma 7/10, ale tak czy owak z pewnością śledzi to co się dzieje na kurniku i wiem na pewno, że chciałby żeby powróciły czasy botów na szachach mimo, że pewnie nie ma czasu ani ochoty tworzyć autochess.

Offline

#6 2016-06-20 01:18:20

darmar

Użytkownik

Zarejestrowany: 2016-06-20
Posty: 2
Punktów :   

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

Here are 4 bots from other person but license.exe and sendit.exe are deleted by developer. But it can be used to see difference between files
https://www.sendspace.com/file/vqb020

Offline

#7 2016-06-21 22:56:03

USAMA

Użytkownik

Zarejestrowany: 2016-06-21
Posty: 3
Punktów :   

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

HOW TO USE THE BOT FOR ANY COMPUTER? IS THERE A WAY TO RUN BOT ? IS THERE A WAY TO START VERSION PAYOK ? ANY IDEAS?

========
DOWNLOAD
========

Offline

#8 2016-06-22 15:35:43

MaGa

Użytkownik

Zarejestrowany: 2015-07-23
Posty: 18
Punktów :   

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

usama yes I would like to take out the crack of this bot to flyordie     



[imgr]file:///C:/Users/pc/Desktop/1.jpg[/imgr]

[imgr]file:///C:/Users/pc/Desktop/2.jpg[/imgr]  [imgr]file:///C:/Users/pc/Desktop/3.png[/imgr]

                                       
                                        the download link please
                           
>>>>>>>>>>>>>https://www.sendspace.com/file/km8i0z<<<<<<<<<<

Offline

#9 2016-06-23 21:18:47

USAMA

Użytkownik

Zarejestrowany: 2016-06-21
Posty: 3
Punktów :   

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

do you know how to do it ?

Offline

#10 2017-04-06 15:04:33

x44

Gość

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

hi can you pls gibe me link for apocalypse full version my friend

#11 2017-11-12 00:59:32

gomoku apocalypse

Gość

Re: [SZACHY]Apocalypse FULL VERSION (CREATE A CRACK)

Sta, a czy jest moze apocalypse na gomoku ? kiedys mialam taki co sam gral ale zmienilam system i na windows 10 nie dziala czy jest taki na wondows 10 prosze o pomoc.

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
spotkania gay www.tapetynafona.pun.pl 89 loc crips jak nie dac sie namierzyc www.kfcrumia.pun.pl